Medewerkers
Janine Reitsma
Regelmatig wordt mij de vraag gesteld: “Waarom ben je logopedist geworden?”. Toen ik tien jaar oud was, leerde ik Kim kennen. Kim was doof en daardoor werd ik al op jonge leeftijd geconfronteerd met een groot communicatieprobleem. Door de juiste communicatiemiddelen in te zetten, leerde ik hoe ik met Kim kon communiceren.
Door deze ervaring kwam ik erachter dat communicatie niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt en dat een beperking in de communicatie vaak een zeer grote invloed heeft op je leven. Dit heeft mij geïnspireerd om logopedie te gaan studeren.
Na het afronden van de opleiding in 1999 heb ik voor de vrije vestiging gekozen omdat de afwisseling van volwassenen en kinderen met diverse stoornissen mij erg aantrok.
Na 12 jaar een logopediepraktijk te hebben gevoerd in Doorn en Langbroek kreeg ik de mogelijkheid om Logopedie Bennekom over te nemen. Een leuke nieuwe uitdaging! Vanaf 2015 heb ik mijn werkzaamheden in mijn eigen woonplaats en binnen het Paramedisch Centrum Bennekom voortgezet.
Nog elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Het blijft prachtig om te zien hoe een jongetje eindelijk zijn naam kan zeggen, een meisje vol trots vertelt dat ze de /r/ kan zeggen, gedragsproblemen afnemen omdat een kind zich beter kan uiten waardoor het begrepen wordt, een volwassene die zo opgelucht is dat het stemprobleem afneemt en naar alle waarschijnlijkheid toch haar beroep kan blijven uitoefenen.
Logopedie: het is een prachtig vak!
Anne Nijenhuis- Hoogerwerf
Al toen ik jong was wist ik dat ik graag met mensen wilde werken. Eindeloos heb ik opgepast, wel honderden boeken voorgelezen, ontelbare spelletjes gedaan. Bij een stage in het basisonderwijs werkte ik onder begeleiding van een logopedist aan woordenschat en taalbegrip. Ik ondervond wat ik eigenlijk al wist; in kleine groepjes of 1 op 1 werken met kinderen vond ik veel leuker!
In 2007 ben ik gestart met de opleiding logopedie in Utrecht , in 2011 studeerde ik af. Sindsdien werk ik bij Logopedie Bennekom. Nog steeds lees ik veel voor en speel ik eindeloos spelletjes. Tenminste, zo voelt het vaak voor de (jongere) kinderen. De spreektechnische kant van logopedie vind ik mateloos interessant. Dat een kind een klank niet kan uitspreken, maar dat het na oefening eindelijk lukt. Die blijheid is heerlijk.
Met de specialisatie Oro-Myofunctionele Therapie is de variatie in de praktijk toegenomen. Een expertise met mooie resultaten. Bijzonder om te zien hoeveel invloed afwijkende mondgewoonten op het gebit kunnen hebben, en heel motiverend om samen met de cliënt hieraan te werken en het resultaat te kunnen zien!
Ellen Beumer
Van kleins af aan riep ik al dat ik in het onderwijs wilde werken. Gedurende mijn schooltijd heb ik mij door verschillende stages en ervaringen verder laten inspireren. Ik merkte dat werken in één op één situaties beter bij mij paste dan het klassikaal lesgeven. Uiteindelijk kwam ik per toeval in contact met een logopedist. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ‘ik wil logopedist worden!’.
Na het afronden van mijn opleiding in 2016 heb ik in verschillende logopediepraktijken gewerkt. Ik heb daardoor veel ervaring opgedaan in het behandelen van vele doelgroepen met uiteenlopende problematieken. Het werken met alle leeftijdscategorieën maakt het werk leuk en uitdagend.
Ik vind het belangrijk om een vertrouwde omgeving te creëren zodat elke cliënt zich zoveel mogelijk op zijn/haar gemak voelt. Iedereen is uniek, daarom staan het geven van eerlijk en professioneel advies, het bieden van zorg op maat en enthousiasme bij mij hoog in het vaandel. Daarnaast werk ik graag samen met andere disciplines, zodat er een zo optimaal mogelijk resultaat behaald kan worden.
Vanaf december 2020 ben ik in praktijk ‘Logopedie Bennekom’ werkzaam.