BEHANDELINGEN

lees meer >

MAAK NU EEN AFSPRAAK

stuur een mail >

MEER WETEN?

bel ons: 0318-415 758

Medewerkers

Logopedie Bennekom Janine Reitsma

Janine Reitsma

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld: “Waarom ben je logopedist geworden?”. Toen ik tien jaar oud was, leerde ik Kim kennen. Kim was doof en daardoor werd ik al op jonge leeftijd geconfronteerd met een groot communicatieprobleem. Door de juiste communicatiemiddelen in te zetten, leerde ik hoe ik met Kim kon communiceren.

Door deze ervaring kwam ik erachter dat communicatie niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt en dat een beperking in de communicatie vaak een zeer grote invloed heeft op je leven. Dit heeft mij geïnspireerd om logopedie te gaan studeren.

Na het afronden van de opleiding in 1999 heb ik voor de vrije vestiging gekozen omdat de afwisseling van volwassenen en kinderen met diverse stoornissen mij erg aantrok.

Na 12 jaar een logopediepraktijk te hebben gevoerd in Doorn en Langbroek kreeg ik de mogelijkheid om Logopedie Bennekom over te nemen. Een leuke nieuwe uitdaging! Vanaf 2015 heb ik mijn werkzaamheden in mijn eigen woonplaats en binnen het Paramedisch Centrum Bennekom voortgezet.

Nog elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Het blijft prachtig om te zien hoe een jongetje eindelijk zijn naam kan zeggen, een meisje vol trots vertelt dat ze de /r/ kan zeggen, gedragsproblemen afnemen omdat een kind zich beter kan uiten waardoor het begrepen wordt, een volwassene die zo opgelucht is dat het stemprobleem afneemt en naar alle waarschijnlijkheid toch haar beroep kan blijven uitoefenen.

Logopedie: het is een prachtig vak!

Logopedie Bennekom Anne Hoogerwerf

Anne Nijenhuis- Hoogerwerf

Al toen ik jong was wist ik dat ik graag met mensen wilde werken. Eindeloos heb ik opgepast, wel honderden boeken voorgelezen, ontelbare spelletjes gedaan. Bij een stage in het basisonderwijs werkte ik onder begeleiding van een logopedist aan woordenschat en taalbegrip. Ik ondervond wat ik eigenlijk al wist; in kleine groepjes of 1 op 1 werken met kinderen vond ik veel leuker!

In 2007 ben ik gestart met de opleiding logopedie in Utrecht , in 2011 studeerde ik af. Sindsdien werk ik bij Logopedie Bennekom.  Nog steeds lees ik veel voor en speel ik eindeloos spelletjes. Tenminste, zo voelt het vaak voor de (jongere) kinderen.  De spreektechnische kant van logopedie vind ik mateloos interessant. Dat een kind een klank niet kan uitspreken, maar dat het na oefening eindelijk lukt. Die blijheid is heerlijk.

Met de specialisatie Oro-Myofunctionele Therapie is de variatie in de praktijk toegenomen.  Een expertise met mooie resultaten. Bijzonder om te zien hoeveel invloed afwijkende mondgewoonten op het gebit kunnen hebben, en heel motiverend om samen met de cliënt hieraan te werken en het resultaat te kunnen zien!

Logopedie Bennekom Gertie Savelkoul

Gertie Savelkoul

De menselijke stem heeft mij altijd geboeid. Als kind zong ik in een kinderkoor en later studeerde ik zang en koordirectie. Omdat in Nederland meer mensen met hun stem werken dan met hun handen, ligt overbelasting van de stem op de loer met als gevolg stemproblemen  zoals heesheid/schorheid. Dan is het vaak moeilijk, zo niet onmogelijk om je beroep uit te oefenen. Na mijn studie logopedie heb ik daarom gekozen voor specialisatie in het onderzoeken en behandelen van mensen met adem- en stemproblemen. En omdat stemproblemen vaak ook gepaard gaan met emotie en stress ben ik ook stresscounselor geworden. Al met al een prachtige combinatie. Bij Logopedie Bennekom werk ik dus met mensen met adem- en/of stemproblemen al dan niet met een medische oorzaak. Ook mensen met longziekten zijn bij mij welkom, opdat zij hun ademcapaciteit kunnen vergroten en beter benutten en hun stem economischer en zonder problemen leren gebruiken tijdens spreken en zelfs zingen!